Tweedaagse Champagnestreek

Zaterdag 14 en zondag 15 oktober

Tweedaagse: Champagne - INSCHRIJVEN IS NIET MEER MOGELIJK -

Tijdens het weekend van 14-15 oktober nodigen wij jullie allen graag uit op onze tweedaagse uitstap. Gezien we ons 25e werkjaar ingaan, willen we dit vieren door de eerste tweedaagse die we zelf organiseerden eens over te doen (weliswaar ietsjes anders): we gaan terug naar de Champagnestreek.

We vertrekken zaterdag 14/10 om 6u30 op het Gemeenteplein in Buizingen. Rond 6h45 uur pikken we extra deelnemers op ter hoogte van Frituur Smulplezier in Alsemberg
Van daar uit rijden we richting Bétheny, waar we verwacht worden voor een rondleiding in ‘le Musée Aéronautique’, een museum gewijd aan de pioniersjaren van de luchtvaart.

Dan gaat het richting Reims centrum, waar jullie tijd krijgen om op eigen houtje het centrum te verkennen en de inwendige mens de versterken.
In het begin van de namiddag verzamelen we dan op de Place Royale voor het vertrek naar ons volgende bezoek: het Ecomusée van de Phare de Verzenay, waar we heel wat bijleren over de regio Champagne, het werk in de wijnvelden en alles wat er bij komt kijken om dat lekkere drankje te maken.

Natuurlijk moeten we het resultaat van al die noeste arbeid ook proeven.  Daarvoor rijden we naar Chigny-les-Roses, waar we een kijkje mogen nemen in de kelders en productieruimte van Champagne Michel Tixier en waar we een drietal van hun Champagnes kunnen proeven.
Kopen kan uiteraard ook (tip: groepen kunnen aankopen aan de volumeprijs, zelfs al zijn het kleinere hoeveelheden)

Dan is het tijd om in te checken in Brit Hotel aux Sacres.  We nemen even de tijd om ons wat op te frissen, via een korte wandeling (500 m) trekken we dan naar restaurant Les Trois Brasseurs voor ons avondeten.  
Naar goede gewoonte, is ook het avondmaal inbegrepen. Het avondmaal bestaat uit:

  • Flan de Poireaux à la Crème de Champignons
  • Hoofdgerecht keuze uit:
    Blanc de Volaille à la Crème de Maroilles, Frites, Salade (  De maroilles of marolles is een Franse kaas van het type gewassen korstkaas) .
    of Carbonades Flamandes 3 Brasseurs, Frites.   (keuze door te geven bij inschrijving)
  • Tiramisu aux Biscuits Roses de Reims

Of er ook een drankje (of meer) inbegrepen is bij het avondmaal, zal afhangen van het budget, lees: van het aantal deelnemers.

We zitten met onze groep in hartje Reims, voor wie dit wenst, mogelijkheden genoeg om nog een stapje in de wereld te zetten.

Ontbijten kan vanaf 8h. Wie graag later ontbijt, geen probleem, hou er wel rekening mee dat we willen vertrekken om 9h15. (we vermelden dit nog een keertje de zaterdagavond)

Op zondagochtend rijden we dan naar Epernay.  Daar maken we kennis met het mooie gebouw van Champagne de Castellane.  We bezoeken er de kelders en krijgen uiteraard ook een proeverij aangeboden.

Dan gaat het richting Oger.  Hier worden we bij Champagne Henri de Vaugency verwacht voor het middageten.  Nadat we genoten hebben van een heerlijke Menu Terroir.  Kunnen we in de namiddag daar dan ook een kijkje nemen in zijn ‘Musée du Marriage’ en als afsluiter kunnen we in de kelder nog genieten van een degustatie van de ‘home made’ Champagne, voor we terug richting Buizingen rijden.

De deelnameprijs bedraagt voor een tweepersoonskamer 270 € per persoon, daar is inbegrepen de busreis heen (en voor wie braaf was ook terug), de bezoeken (Musée Aéronautique, Ecomusée Phare de Verzenay, Champagne Michel Tixier, Champagne de Castellane, Champagne Henri de Vaugency en bijhorende Musée du Marriage + bijhorende proeverijen), het avondeten op zaterdag en het middageten op zondag.

In een éénpersoonskamer betaal je 295 €, voor identiek hetzelfde.

 

Niet inbegrepen: de persoonlijke aankopen, en het middagmaal op zaterdag, (vrij in Reims), en de eventueel extra drankjes die jullie nuttigen.

Hoeveel en wanneer betalen:

Ook nu weer heb je 2 keuzes,

  • of je betaalt bij  deelname het volledige bedrag (295€ pp in een eenpersoonskamer of 270 € pp in een tweepersoonskamer) in één keer
  • of volgens ons afbetalingsplan, zijnde het voorschot (145 € pp in een eenpersoonskamer of 120€ pp in een tweepersoonskamer) tegen 3 april en dan 3x 50 € (telkens tegen de 15 de van de maanden mei, juni en juli).

DE INSCHRIJVINGEN en HET VOORSCHOT OF VOLLEDIG BEDRAG MOET IN ONS BEZIT ZIJN uiterlijk 3 april, anders wordt de kamer in het hotel terug vrijgegeven. Zoals steeds vragen we om zo snel mogelijk in te schrijven. Ben je zeker van deelname, schrijf nu reeds in en betaal zoals afgesproken begin april. Dat is meteen makkelijk voor ons om de optie op de kamers in het oog te houden.

Gelieve bij inschrijving ook jullie keuze te vermelden voor het hoofdgerecht op zaterdagavond en vergeet ook de opstapplaats niet door te geven.

 

KOM DAT ZIEN – KOM DAT ZIEN EN WEES ERBIJ OP 14 en 15  OKTOBER

 

SCHRIJF NU IN !!!!!!!

 

 

*Voorlopige maatregelen ivm covid19 (momenteel niet veel aan de orde, maar je weet nooit…

Deze uitstap gaat door mits de geldende corona maatregelen van dat moment. Het bestuur behoudt zich het recht voor aanpassingen te doen indien nodig voor ieders veiligheid. In de mate van het mogelijke houden we jullie daarvan op de hoogte. Het is echter niet de bedoeling als één of ander bezoek omwille van covid19 niet kan doorgaan, dat jullie, jullie deelname annuleren. We proberen dan eventueel een alternatief te vinden.  Het is momenteel voor het bestuur niet eenvoudig om iets te organiseren, sommige beslissingen gebeuren buiten onze wil om en het zou spijtig zijn dat we daardoor wel geïnteresseerde deelnemers moeten teleurstellen omwille van te weinig deelnemers.

Annuleringsvoorwaarden:
annuleren jullie ?:

… nadat we de touringcar besteld hebben dan wordt deze kost niet terugbetaald. (afhankelijk
van het aantal inschrijvingen op dat moment). Bus wordt besteld van zodra we genoeg
inschrijvingen hebben
… wat het verblijf in het hotel en de bezoeken betreft hier betalen we enkel terug wat we zelf terugkrijgen, en volgens afspraak met de uitbaters.
Jullie krijgen dan een gedetailleerde afrekening.

Annuleert wijlezijnweg?: geen kosten (tenzij kosten die we eventeel zelf niet kunnen recupereren)

Wanneer betalen we wel of gedeeltelijk terug en wanneer?

Als jullie of als wij iemand anders vinden om deel te nemen en nadat deze deelnemers het
verschuldigde bedrag gestort hebben. We betalen natuurlijk steeds terug wat we zelf 
terugkrijgen.

Terugbetalingen gebeuren na de tweedaagse of eventueel nadat de nieuwe deelnemers het
verschuldigde bedrag betaald hebben.

VERGEET NIET BIJ BESTELLING ZOWEL KEUZE AVONDETEN 
ALS OPSTAPPLAATS DOOR TE GEVEN (2x kiezen)