Tweedaagse 2022: Breskens en Sluis

Na een ritje van Buizingen naar Alsemberg waren we er klaar voor met 30 deelnemers vertrokken we richting IJzendijke voor een bezoek aan de valkerij. We werden ontvangen met koffie en een appeltaartje. De regen zaterdagvoormiddag was wel even spelbreker, alles gebeurde dus binnen en verschillende van onze gevleugelde vrienden werden binnengehaald met de nodige uitleg hieromtrent. Ook Chaka was van de partij, die bij onze verkenning net een paar weken oud was. Daarna reden we vlotjes naar Breskens waar rond het middaguur onze lunch klaarstond, vooraf genoten we natuurlijk nog van een aperitiefje. We konden met z’n allen rustig genieten van het zeebanket of de varkenshaas want het Visserijmuseum was vlakbij. Hier werden we ingedeeld in 2 groepen en hoe kan het ook anders, hier vernamen we alles over de visserij van vroeger en nu.  Blijkt enkel dat ook hier minder en minder kandidaten voor te vinden zijn, er zijn nog maar een handvol vissers die het beroep nog uitoefenen.

Van hieruit reden we richting hotel waar iedereen nog wat tijd had om even te verpozen in zijn hotelkamer of al aan te schuiven in de brasserie van het hotel om te genieten van één of ander drankje. Rond 19u30 schoven we samen aan tafel en met aperitiefje naar keuze werd de gezellige avond ingezet. We genoten van een tomatensoepje en mosselen of mixed grill, gevolgd door een lauwwarm appeltaartje.  (tiens, waar hadden we dit taartje nog gezien die dag, maar dan in de koude versie).  Wie wou kon daarna nog nagenieten van een extra drankje aangeboden door het bestuur en het mocht zelfs een afzakkertje zijn.

De zondagaochtend dan bezochten we na het ontbijt nog het Bizarium museum in Sluis waar we allerlei bizarre uitvindingen van vroeger ontdekten. Daarna was iedereen vrij om hartje Sluis naar eigen goeddunken te verkennen. De zondagavond dan tenslotte, kon wie dit verkoos samen met het bestuur het weekend afsluiten bij Van Hoo in Halle. Wij vonden het alvast weer een geslaagd weekend, hopelijk delen onze deelnemers dezelfde mening. Wie erbij was en ook voor wie er niet bij was volgend jaar afspraak, normaal gezien rond dezelfde periode (dat moet we nog even bekijken of het mogelijk is, want Marc herinnert zich iets van medio oktober 25 jaar geleden, of was dat meer bij de wijnboeren)
Enfin we zien wel en houden jullie zo snel als mogelijk op de hoogte van de datum.