Daguitstap Oudenaarde en omgeving

Zaterdag 17 juni:  Daguitstap: OUDENAARDE EN OMGEVING

Kruiden, koers en proeven van streekproduct(en)

We vertrekken op het Gemeenteplein in Buizingen om 7u30 .

In de voormiddag brengen we een bezoek aan Kruiden Claus

Kruiden Claus is een kruidenkwekerij gespecialiseerd in de teelt van kruiden in pot. Groothandelaar en particulier kunnen er terecht voor een groot assortiment kruidenplanten, aardbeiplanten, eetbare bloemen en vergeten groenten: culinaire tuinkruiden, bijzondere kruidenplanten, medicinale kruidensoorten, aromatische planten en bijzondere vergeten groenten in alle geuren, kleuren en smaken.

Na dit bezoek is iedereen vrij om in Oudenaarde Centrum naar eigen goeddunken rond te kuieren.

We spreken ter plaatse af waar we mekaar terugzien om 14u30

Om 14u45 hebben we een afspraak met onze gids in het centrum Ronde Van Vlaanderen voor een boeiende rondleiding doorheen de expo.

Drama en euforie. Winst en verlies. Pech en onoverwinnelijkheid. Allemaal ingrediënten van de mooiste eendagswedstrijd ter wereld: de Ronde van Vlaanderen. Herbeleef al deze momenten in de expo

De Ronde van Vlaanderen. De mooiste wedstrijd van het jaar. Hoe bereidden wielrenners zich de afgelopen 100 jaar voor? Hoe beleefden ze een overwinning of een net-niet-overwinning. Wie zijn en waren de mensen achter de helden? Wat ging er door hun hoofd in de eindsprint of tijdens die eenzame laatste kilometers? We bundelden deze verhalen en memorabilia van winnaars en deelnemers aan hun De Ronde van Vlaanderen in een heuse Schatkamer.

Net voor we huiswaarts keren…….

…. Stappen we nog even binnen bij Anita’s Place om een paar Oudenaardse streekproducten te proeven:

We beginnen met een tasje koffie met een Belgische praline, een advocaatje en een snoepje, we proeven ook van een Adriaan Brouwertaartje (een streekproduct op basis van amandelgebak, abrikozenconfituur en ananas afgewerkt met amandelen en bloemsuiker) + een toefje slagroom. Nadien drinken we (voor de liefhebbers) een Adriaan Brouwer biertje met een proevertje van Adriaan Brouwerkaas geserveerd met een vers afgebakken broodje mosterd augurkjes en uitjes. Lust je geen kaas, geen probleem voor een sneetje hesp, wel graag bij inschrijving een seintje aan Marc dan.  Liever een ander drankje geen probleem (max ter waarde van 4 €). Het staat natuurlijk aan iedereen vrij om extra drankjes of…. te nuttigen, maar dan wel zelf betalen.

De deelnameprijs: 71 € per persoon met proevertjes van  streekproducten

 of 49 € per persoon zonder de proevertjes.

Inschrijvingen en betalingen dienen te gebeuren ten laatste op 30 april.

Praktisch van het bestuur uit:

Neem je niet deel aan de proevertjes, dan vul je de overgebleven tijd zelf in

*Deze daguitstap gaat door mits een minimum bezetting van 25 deelnemers om een aanvaardbare deelnameprijs/ huur bus te kunnen voorstellen

Jullie zijn pas ingeschreven nadat het deelnamebedrag op onze rekening staat of cash betaald is ten laatste 30 april. Afwijkingen hierop kunnen na akkoord met iemand van het bestuur.

Annulatievoorwaarden;

Zoals steeds wordt iedere annulatie van geval tot geval bekeken. Als het kan betalen we zeker terug, maar dat hangt natuurlijk van allerhande factoren buiten onze wil af.

Annuleert wijlezijnweg zelf voor 1 mei: geen kosten

Annulatie door de deelnemers

Voor 1 mei: geen kosten.

Van 1 mei tot 19 mei: onkosten busvervoer op basis van aantal ingeschreven deelnemers

Vanaf 20 mei: geen terugbetaling meer mogelijk. *

*Wanneer betalen we wel nog (gedeeltelijk) terug.

Als we tot een akkoord komen met de externe instanties.  Als jullie of als wij alsnog iemand vinden die in jullie plaats meekomt en het verschuldigde bedrag op onze rekening staat. Alle eventuele terugbetalingen gebeuren na onze daguitstap.