Jaargang 8 - Editie 4

Hebben we niet genoeg inschrijvingen dan sluiten we terug aan bij een kerstuitstap met Bell Tours. We proberen dan ééntje te kiezen waar we nog niet geweest zijn (of ééntje die toch een tijdje geleden is) Het zal dan waarschijnlijk op een andere datum zijn dan 9 december. Binnenkort dus meer info hierover, en dan is het aan jullie, jullie mogen zelf kiezen Den Haag in Nederland of Oberhausen in Duitsland.
…. En dan voor Marleen en André ik had het beloofd (en ook voor andere geïnteresseerden) het recept voor de kalfsfricasee met wittloof.
Je hebt nodig : kalfsfricasee – witloof 500 gr per kg vlees – 1 citroen – bouillonblokje van kip of verse kippenbouillon en natuurlijk (braad)boter zout-peper.
Bereiden doen jullie zo: het vlees mooi aanbraden kruiden met peper en zout en de verse kippenbouillon bijvoegen. (of opgelost bouillonbokje in warm water - Marc gebruikt steeds verse bouillon) totdat het vlees net niet +/- onder staat. (de witloof geeft straks ook nog vocht af). Laat een halfuurtje rustig pruttelen en snijdt intussen de witloof in vrij grote stukken***, was deze en voeg de uitgelekte witloof bij het pruttelende vlees en voeg ook het sap van 1 citroen bij. Laat verder garen. Eventueel nog wat bijkruiden en binden met wat maïzena naar wens. Maak dit gerust een dag op voorhand. ***TIP : snijdt gerust de witloofstronkjes in drie of vier als je graag nog wat witloof terugvindt in de saus.

NOG EEN DIKKE MERCI AAN BAKKERIJ DIRK COPPENS ( aan de kerk Negenmanneke) Gustave Gibonstraat 8 -1600 Sint-Pieters Leeuw