Jaargang 7 - Editie 5

… We beginnen deze nieuwsbrief met goed nieuws!  Voor onze tweedaagse zijn er genoeg inschrijvingen dus deze gaat door zoals gepland. 29 deelnemers schreven zich in, incluis den bus driver zijn we dus met dertig personen. De kamers zijn geboekt, de bus is besteld.  Vanaf nu gelden dus de annuleringsvoorwaarden zoals vermeld in de uitnodigingen. Je vindt deze ook terug op onze website.
Nog één puntje toch. Zowel jullie als wij hebben graag dat alles (zoveel mogelijk) in orde is tijdens onze tweedaagse .  Daarom vragen we aan de mensen die dit nog niet deden, om ons één van de komende dagen door te geven wat hij of zij als lunch de zaterdagmiddag en avondmaal de zaterdagavond zou willen. Later naar datum kan je nog steeds aanpassen, ’t is kwestie dat we niks over het hoofd zien. Het is makkelijker om nadien hier en daar een kleine aanpassing te doen, dan op het einde de hele voorbereiding te moeten omgooien.  Begin juli gaan we nog eens op prospectie, want we moeten nog effe het nieuwe hotel gaan checken en de rijtijden aanpassen. We bekijken dan ook of er mogelijkheid is om een kamer beneden te verkrijgen.
Voor late beslissers: wil je nog graag mee, we checken graag voor jullie of er nog kamers beschikbaar zijn. Bel of mail ons gerust.

… Minder goed nieuws dan weer: onze daguitstap hebben we wegens tekort aan deelnemers alsnog geannuleerd, verder in deze editie nog wat meer hierover.

… En dan terug naar het positieve, volgend jaar bestaan we 25 jaar, en we denken eraan op tweedaagse te gaan, waar het 25 jaar geleden allemaal begon.  Een paar deelnemers waren er dan reeds bij, en het plaatje klopt meteen ook: bij een feesteditie horen bubbels.

… Onze sportieve activiteit zijn we heus niet vergeten, het eerste gedeelte de petanque deze is al een tijdje in orde het is enkel de info over het etentje dat op zich laat wachten, op onze mails kwam eerst geen reactie, dan kregen we een telefoonnummer door van wie ons hierover meer info kon geven, over de mogelijkheden dan toch, en na een telefoontje van Martine gingen we dan uiteindelijk het nodige vernemen via mail, maar deze laat voorlopig op zich wachten. Blijkbaar zouden ze een Mezze Royal voorstellen, we horen het wel zeker.  Vermoedelijk zullen we best eens ter plaatse op prospectie gaan om dit in orde te krijgen. Van zodra we het zelf weten, krijgen jullie van ons de uitnodigingen hiervoor doorgestuurd.

… Wat betreft onze daguitstap 2022: bij tekort aan deelnemers hebben we deze in laatste instantie toch moeten annuleren. Financieel was het voor ons niet haalbaar om een touringcar te huren. De minibus daar was dan weer een plaatsje tekort en het prijsverschil is eerder beperkt, zelfs dan was de rekening nog heel scherp op de snee.
We merken dat de belangstelling voor een daguitstap steeds afneemt.  Daarom denken we eraan om volgend jaar eens geen daguitstap te organiseren en tijdens ons feestjaar te focussen op onze andere activiteiten. Het is niet de bedoeling dat we allerhande activiteiten of bezoeken aanvragen en deze dan steeds nadien terug moeten annuleren. Als we merken dat in de toekomst voor bepaalde activiteiten steeds minder belangstelling is moeten we heel misschien onze conclusies trekken en ons programma na 25 jaar wat inkrimpen of desnoods stoppen. Een democratische  deelnameprijs voorstellen/maken wordt steeds moeilijker en moeilijker omdat we het gehele kostenplaatje moeten delen door een kleine groep deelnemers en als er dan halverwege de inschrijvingsperiode toch mensen moeten afhaken met een geldende reden (en dus terecht terugbetaald worden) wordt het quasi onmogelijk om onze activiteiten op een ordentelijke manier te organiseren zonder onze spreekwoordelijke broek te scheuren.
Is het nu op restaurant gaan, of een hotelkamer huren, of….. het is al lang niet meer zo, dat boeken met een groep groot of klein voordelen biedt.  Integendeel zelfs, de meeste aanbieders/uitbaters ( (niet allemaal natuurlijk) zijn ons als groep liever kwijt dan rijk. Als vriendengroep doen wij dit al 24 jaar zonder enige vorm van financiële steun/inkomsten (jaarlijks lidgeld, subsidies, sponsoring, publiek eetfestijn).  We hebben dus geen reservepotje waar we desgevallend kunnen op terugvallen

… Voila si meer hebben we deze maand niet te melden, gezien onze daguitstap niet doorgaat gaan we het ook niet hebben over de eventuele extraatjes die we voorzien hadden tijdens onze wandeling over Kortrijk en de koers.