Jaargang 7 - Editie 3

Intussen is ons samenzijn voorbij.  Wie erbij was heeft er hopelijk van genoten. Een klein verslag vindt je dit keer op onze website. Gewoon effe op voorbije activiteiten klikken.

Tijdens dit samenzijn konden we 2 nieuwe deelnemers voor het eerst verwelkomen, Mariette Annon en Freddy Decat, bedankt dat jullie erbij waren en zeer graag tot een volgende gelegenheid.

… zoals jullie misschien al gemerkt hebben, kan je vanaf nu voor de meeste van onze activiteiten inschrijven via onze website, of hoe jullie dit gewoon zijn. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd en hoe meer we jullie kunnen verwennen met kleine extraatjes tijdens onze uitstap.  Misschien de kans om familie en vrienden “over de streep te trekken” om ook deel te nemen aan één of meer van onze activiteiten. Zoals steeds kan je voor onze tweedaagse kiezen om in schijven te betalen. Eerstvolgende activiteit wordt dus daguitstap Kortrijk.  Zowel onze daguitstap als onze tweedaagse gebeurd met de touringcar, dus je kan met een gerust hart een glaasje drinken met familie en vrienden.

…… Over “ over de streep trekken”: wie deelneemt aan onze daguitstap verneemt dan meer over de vlasindustrie en over wat Kortrijk en de koers gemeen hebben en er is ruim tijd voorzien om te shoppen in Kortrijk, voor elk wat wils dus. We zijn op prospectie geweest en meer hierover verder in deze nieuwsbrief.

…… We zijn nog maar net begonnen met onze activiteiten van 2022, maar we zijn ook al aan 2023 aan het denken, want dan doen wijle dit al 25 jaar, in feite doen Martine, Eric en Marc dit al om en bij 35 jaar, want daarvoor organiseerden wij ook al uitstapjes, met het postpersoneel van Buizingen en gedurende al die jaren konden we al heel vaak fijn samenwerken met Bell Tours voor onze uitstapjes met de touringcar.

….. Onze activiteiten 2022 door aan de vastgestelde prijzen. Gezien de huidige omstandigheden (als het corona niet is, dan vinden ze tegenwoordig wel iets anders om het spannend te houden), zou er hier of daar wel iets uit te lucht kunnen vallen zoals bv een extra ‘fuel taks’ voor onze bus uitstappen, of kosten voor  bepaalde bezoeken.  We hopen van niet, maar desgevallend gaan we dit natuurlijk moeten wel doorrekenen aan de deelnemers. We brengen jullie in dat geval natuurlijk zo snel mogelijk op de hoogte. Als er door deze toeslagen teveel mensen zouden afzetten en we de uitstap moeten cancelen, dan betalen we zoveel mogelijk terug maar uiteraard enkel wat we zelf hebben kunnen recupereren.

….. Interesse in onze tweedaagse? Tot midden april hebben we een optie op een aantal hotelkamers. Wil je graag zeker zijn dat je  kan deelnemen en dat er voor jou een kamer beschikbaar is?  Schrijf dan zeker zo snel mogelijk in. Uitnodiging met alle info vind je op de website (https://wijlezijnweg.be/tweedaagse-2022-breskens-en-sluis)

Opgelet! We kunnen jullie deelname in rekening nemen na ontvangst van het voorschot of het deelnamebedrag. Afwijkingen hierop zijn enkel mogelijk na afspraak met en akkoord van het bestuur.

 

….. en op de negentiende van de derde maand van het jaar tweeduizend tweeëntwintig,  bijna zevenhonderd twintig jaar na “De Guldensporenslag” is het bestuur van wijlezijnweg op prospectie geweest in Kortrijk voor onze daguitstap.  Zoals voorzien is er In de  vroege voormiddag een bezoek aan het texture museum.

Daarna is er ruime vrije tijd in het centrum/Grote Markt ( winkels, terrasje, iets eten…….).

 

In Kortrijk zijn momenteel grote werken, en omdat Marc niet graag onder zijn botten krijgt dat het te ver stappen is naar het centrum (1 km 300 ) , gaan we met de bus proberen de verplaatsing maken van het museum korter naar het centrum toe.

We hebben een parkeerplaats gezocht en (hopelijk) gevonden dicht bij het centrum/Grote Markt +/- 600 m stappen. (de bus in twee stukken zagen dat zal niet mogen denken we).

 

 ’s Avonds zou de bus ons moeten kunnen oppikken nabij de Grote Markt. ( +/- 50 m )

 

Ook voor onze wandeltocht Kortrijk en de koers, we hadden zelfs speciaal met de gids een afspraak gemaakt tijdens onze prospectie om de tocht te bespreken , ….. te vragen om niet te snel te wandelen. We lassen ook een stop in voor de nodige behoeften, plaspauze dorst (tzal meer dat zijn zeker)  enz…
En we hebben gemerkt dat Jurgen (onze gids) eigenlijk alles weet over wat ook maar ergens met koers te maken heeft.

 

Voor ons lijkt het erop dat het weer een leuke uitstap gaat worden, behalve als er buiten onze wil om zich obstakels (lees werken) voordoen, die zich verplaatsen in de binnenstad van Kortrijk. Marc zal ook korter naar datum toe contact houden met de mensen van Parko (parkeren in Kortrijk), om up to date te blijven en ook Jurgen heeft beloofd een oogje in het zeil te houden.

 

We hopen dat we ons best gedaan hebben om met sommige verzuchtingen opmerkingen en vragen rekening te houden, en dat we zoveel mogelijk hebben kunnen afvinken?  Vrije tijd om te shoppen of tijd om  door te brengen volgens eigen goeddunken,  bus niet te ver parkeren van centrum,  wandeling niet te snel en niet te ver, een pauze onderweg……. .  

Rest er nog één ding, en nu is het aan jullie  Hoe meer zielen hoe meer vreugd.

 

Nodig gerust familie en vrienden eens mee uit. Onze uitnodigingen mogen steeds gedeeld worden.

Vragen? Bel gerust naar Marc.

 

…..wie aanwezig was op ons samenzijn weet het al, maar voor wie er niet bij kon zijn: voor onze sportieve activiteit van dit jaar gaan we een keertje petanquen in Rode, met dank aan petanqueclub Rode en ook een speciaal woordje van dank aan Marina en Dirk om ons het juiste “ge-es-em-nummer° te bezorgen van de verantwoordelijke.  Binnenkort krijgen jullie hierover de nodige info, we zijn namelijk nog in blijde verwachting van een antwoord van het Grieks restaurant Mykonos waar we daarna vrijblijvend zouden gaan eten. We zullen blijkbaar eens een OUZO of een RAKI moeten gaan drinken willen we meer te weten komen, voor een Griekse yoghurt zijn we zo niet. Dus geen paniek .. de nodige info komt eraan.

 

….tot slot moeten we nog één ding doen, ...bedankt Anita, bedankt Nancy, bedankt Kenny, bedankt Sven ,bedankt Patrick, voor de hulp tijdens ons samenzijn, ook bedankt Greet voor het extra inspringen voor tijdens en na de maaltijd en de hulp bij het afruimen, bedankt aan iedereen die erbij was voor jullie enthousiasme en jullie aanwezigheid en aan iedereen die we vergeten te bedanken zijn. …..