Jaargang 7 - editie 11

….. hier zijn we dan met de november editie van onze nieuwsbrief. Onze tweedaagse zit erop verder in deze mail een klein verslagje hierover.

….. voor we het vergeten, volgende maand bezoeken we het kerstgebeuren in Keulen, enfin hopen we toch We geven even mee, we verplichten niemand natuurlijk, maar in Duitsland worden mondmaskers op drukke plaatsen sterk aanbevolen. ’t Is maar dat je het weet.

….. met deze kerstuitstap sluiten we meteen ook onze activiteiten van 2022 af. Volgende afspraak ons gezellig samenzijn in 2023 gaat door zaterdag 25 maart in Jeugdcentrum Stroppen, stip nu reeds deze datum aan in jullie agenda.

…. Nog even voor wie is ingeschreven voor ons bedrijfsbezoek nu zaterdag 19 november: één van de komende dagen krijgen onze deelnemers nog een extra mailtje hierover met de juiste aanvangsuren van de bezoeken en de adresplaatsen waar alles doorgaat, en nog wat praktische info.

…. En ondertussen denken wij hard na over de verdere toekomst van wijlezijnweg in en na 2023, één ding is zeker: in 2023 vieren wij ons 25 jarig bestaan en hopelijk kunnen we daar samen met zoveel mogelijk vrienden van wijlezijnweg een feestelijk jaar van maken.

…. Zoals eerder beloofd in het begin van deze editie, een kort verslagje van onze tweedaagse. Na een ritje van Buizingen naar Alsemberg waren we er klaar voor met 30 deelnemers vertrokken we richting IJzendijke voor een bezoek aan de valkerij. We werden ontvangen met koffie en een appeltaartje. De regen zaterdagvoormiddag was wel even spelbreker, alles gebeurde dus binnen en verschillende van onze gevleugelde vrienden werden binnengehaald met de nodige uitleg hieromtrent. Ook Chaka was van de partij, die bij onze verkenning net een paar weken oud was. Daarna reden we vlotjes naar Breskens waar rond het middaguur onze lunch klaarstond, vooraf genoten we natuurlijk nog van een aperitiefje. We konden met z’n allen rustig genieten van het zeebanket of de varkenshaas want het Visserijmuseum was vlakbij. Hier werden we ingedeeld in 2 groepen en hoe kan het ook anders, hier vernamen we alles over de visserij van vroeger en nu.  Blijkt enkel dat ook hier minder en minder kandidaten voor te vinden zijn, er zijn nog maar een handvol vissers die het beroep nog uitoefenen.

Van hieruit reden we richting hotel waar iedereen nog wat tijd had om even te verpozen in zijn hotelkamer of al aan te schuiven in de brasserie van het hotel om te genieten van één of ander drankje. Rond 19u30 schoven we samen aan tafel en met aperitiefje naar keuze werd de gezellige avond ingezet. We genoten van een tomatensoepje en mosselen of mixed grill, gevolgd door een lauwwarm appeltaartje.  (tiens, waar hadden we dit taartje nog gezien die dag, maar dan in de koude versie).  Wie wou kon daarna nog nagenieten van een extra drankje aangeboden door het bestuur en het mocht zelfs een afzakkertje zijn.

De zondagaochtend dan bezochten we na het ontbijt nog het Bizarium museum in Sluis waar we allerlei bizarre uitvindingen van vroeger ontdekten. Daarna was iedereen vrij om hartje Sluis naar eigen goeddunken te verkennen. De zondagavond dan tenslotte, kon wie dit verkoos samen met het bestuur het weekend afsluiten bij Van Hoo in Halle. Wij vonden het alvast weer een geslaagd weekend, hopelijk delen onze deelnemers dezelfde mening. Wie erbij was en ook voor wie er niet bij was volgend jaar afspraak, normaal gezien rond dezelfde periode (dat moet we nog even bekijken of het mogelijk is, want Marc herinnert zich iets van medio oktober 25 jaar geleden, of was dat meer bij de wijnboeren)
Enfin we zien wel en houden jullie zo snel als mogelijk op de hoogte van de datum.