Jaargang 2 Editie 7

Van Huure Zegge  (Elektronische nieuwsbrief van Wijle zijn weg)
me zyn 't hat in” zou Iris van het Hof van Commerce zeggen

Wetjet al….

“mo gow zeg” de picon in ’t hof van commerce heeft gesmaakt, wie erbij was tijdens onze daguitstap kon hem proeven

….. dat de uitnodigingen van zowel de black light mini golf als de kerstmarkt op onze website staan. Dus inschrijven maar.
De uitnodigingen voor de minigolf zijn via mail verstuurd, niks gezien laat het ons weten en sturen alles opnieuw toe.
Deze voor de kerstmarkt komt eraan.

… dat we na onze tweedaagse ook dit jaar terug gaan eten ( voor wie dit wil) bij Van Hoo in Halle,
het laatste jaar want de baas stopt ermee in het voorjaar van 2018

... dat we dus terug op zoek moeten naar een nieuw restaurant of brasserie waar we op zondagavond
rond of na 20 uur terecht kunnen. ‘K em al een gedacht, wie nog?

... dat we vorige maand op daguitstap naar Bachten de kupe ( Veurne) trokken een klein verslagje hierover kan je weeral lezen op onze website, een nog kleiner verslagje lees je boven of onder in deze editie

... dat we tot nu toe nog niemand gehoord hebben, die zijn bakkunsten wil tonen, en samen met ons voor een
mattentaart-ontbijt zorgt op de bus tijdens onze reis naar Essen.
( zie onze vorige nieuwsbrief, je vindt hem ook terug op onze website)

….. proeven deden we tijdens onze daguitstap ook in het stadhuis van Veurne, we proefden de Veurnse babelutten, een stukje meringue taart (ook een streekprodukt), we dronken een biertje uit de buurt en proefden van het potjesvlees en de paté van de Veurnse ambachte.

… proeven deden we ook van een paar eigen bereidingen uit de beenhouwerij van ’t Hof van Commerce.

….. dat Stefan onze buschauffeur tijdens de twee uur durende rondrit nogal gezweet heeft
en niet alleen van de warmte, toen de gids hem in allerhande nauwe straatjes stuurde
en dan dan plots vast kwam te zitten. Langs deze weg nog een keertje bedankt Stefaan!

… dat we ’s avonds de dag afsloten in De Molen in Lembeek met een aperitiefj,
een vooraf gekozen voorgerecht een hoofdgerecht en een dessertje.

Volgende keer als we nog eens kunnen kiezen uit verschillende gerechten,
gaan we zeker zorgen dat we van iedereens keuze een dubbeltje hebben,
zodat ook deze schoonheidsfoutjes(?) kunnen vermijden.

…..Dat we eerder in deze editie het hadden over ons etentje bij van Hoo in Halle,
gezien het waarschijnlijk de laatste keer is in de huidige bezetting gaan we terug
de huisgemaakte vol au vent met fijne groentjes bestellen met als afsluiter de chocolademousse
en natuurlijk vooraf een aperitiefje. Iedereen vond dit vorig jaar lekker
en waarschijnlijk kunnen het daarna niet meer bestellen.
Ook voor wie het toen niet kon eten door de val van Marie-Thérése krijgt dit keer een herkansing,
want naar het schijnt was het op spoed nogal aan de droge en magere kant.

We houden jullie op de hoogte via mail en op onze website over dit etentje.

Back in time :

Wijle gingen ook met gijle op stap in 2010.
Zo gingen we met reizen Lauwers mee naar de bloemencorso wat een uitstapje was van ongeveer 24 uur.
Het was een lange rit heen en terug en dan nog een keertje alle stopplaatsen om mensen op te halen en af te zetten.
Enfin was de moeite waard, maar wel een ellenlange busrit.

Een balletje rollen deden we ook in 2010 in bowling star te Wemmel,
voor de kerstmarkt gingen we naar Monshau en Luik
en onze tweedaagse ging op algemeen verzoek voor de tweede maal door in de Moezel.