Bedrijfsbezoek 2018: Wijn, aardbeien en lekker eten

Zaterdag 12 mei, het is fantastisch weer, het lijkt wel volle zomer.
Zoals meestal, zijn de meeste deelnemers goed op tijd aanwezig (sommigen iets te vroeg zelfs, want de poort is nog niet open)

Maar iets voor 15h worden we uit onze lastige verkeerspositie (de straat is nogal smal en er is weinig plaats om veilig opzij te staan) verlost
De poort van Domein Dappersveld gaat open en we worden uitgenodigd om plaats te nemen op het mooie binnenplein van de oude boerderij.

 

Hier krijgen we bij ons eerste proevertje al wat te horen over de historiek van het Domein en de aanverwante domeinen
en over het proces van het wijnbouwen.

 
  

Dan gaat het richting wijngaard.
Al is dit het zoveelste bezoek aan een wijnbouwer, we leren toch weer nieuwe dingen bij, vooral omdat
de focus hier is om zo biologisch mogelijk tewerk te gaan, bv door het inzetten van een roofvogel
om ongedierte te bestrijden.
 

Dan gaat het terug richting binnenplein van de boerderij.
Daar worden kunnen we bij een deskundige uitleg proeven van de verschillende wijnen
die hier en in de aanverwante domeinen gemaakt worden en krijgen we 
een hele resem lekkere hapjes voorgeschoteld.
 

Dit was alvast een zalig bezoek.  
Maar het wordt tijd om verder te gaan, want we worden verwacht bij aardbeienteler Luc Van Hassel.

 

Hier worden we hartelijk verwelkomd door de eigenaar, die ons uitnodigd om een 
klein wandelingetje van 500 m te maken naar het veld waar de aardbeien in volle grond geteeld worden.
In Vlezenbeek hebben ze wel de afstanden gemeten met een elastiek, want die 500 m
lijkt we heel ver (voor sommige deelnemers een beetje te ver)

 

Hier horen we dat er heel wat bij komt kijken voor we lekkere aardbeien op ons bord kunnen krijgen.
Dat ze bepaalde insecten uitzetten om andere insecten te bestrijden bijvoorbeeld
En dat bevoorbeeld elk jaar de planten allemaal verwijderd en vervangen worden...
De vruchten die we hier zien, zien er wel fantastisch smakelijk uit!
 

Daarna gaat het terug richting Appelboomstraat, waar we nog een kijkje kunnen nemen
naar de aardbeien die op substraat gekweekt worden.
 

En dan krijgen we hier ook nog een bakje superlekkere aardbeien om te proeven.

En - alsof we dan nog honger zouden hebben, gaat het richting Klein Nederloo voor het avondeten.
We krijgen een superlekker soepje, dan naar keuze pensen of brochetten en als dessert, 
hoe kan het ook anders, ijs met aardbeien.  Heerlijk.

Alles natuurlijk doorgespoeld met het nodige vocht!

Het was weer een mooie namiddag, afspraak in juni voor onze daguitstap?